[FOTO-AUDIO] Campania naţională “Let s Do It România” a luat startul la Reşiţa

O amplă acţiune de ecologizare în cadrul Campaniei de curăţenie “Let s Do It România”, programată a se desfăşura sâmbătă, 21 septembrie la nivel naţional, s-a consumat vineri, 20 septembrie la Reşiţa.

Acţiunea, organizată la nivel local de Administraţia Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului în parteneriat cu elevii Şcolii Gimnaziale nr. 8 din municipiul de pe Bârzava, a vizat adunarea resturilor menajere din Valea Sodolului – de-a lungul traseului turistic Banda Albastră, situat la ieşirea din oraşul Reşiţa către cartierul Cuptoare, dar şi conştientizarea copiilor asupra rolului naturii în viaţa acestora. Directorul ariei protejate, Nicolae Ifca, precizează:

Nicolae Ifca – directorul Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului

Atât elevii, cât şi cadrele didactice au participat cu bucurie la igienizarea ariei protejate cărăşene, spune consilierul educativ Aimee Bârleanu:

prof. Aimee Bârleanu – consilier educativ Şcoala Gimnazială Nr. 8 Reşiţa

Elevii au fost cei mai entuziasmaţi în a reda naturii ce îi aparţine:

Păreri despre acţiune elevi clasa a 8-a A Scoala Gimnazială Nr. 8 Reşiţa: Alexia Atănăsoaie, Teodora Geamănu şi Amalia Maria Colţan

Administraţia parcului a acordat diplome de participare celor aproape 60 de elevi şi profesorilor însoţitori. Pentru efortul depus, copiii au primit mere şi apă rece de la organizatori. Sacii burduşiţi cu resturi menajere au fost predaţi operatorului public de colectare a gunoiului de pe raza municipiului.

O acţiune similară va avea loc sâmbătă, 21 septembrie la Anina în cartierul Oraş Nou cu elevii Şcolii nr. 1 Celnic.

De același autor

Related Articles