Salvați Copiii anunță redeschiderea programului de tip Școală după Școală pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Odată cu începerea unui nou an școlar, Salvați Copiii filiala Caraș-Severin redeschide programul de tip Școală după Școală pentru copiii rămași singuri acasă, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate.

Numai în județul Caraș-Severin, sunt 2.202 de copii afectați de migrația economică a părinților în afara țării.

La nivelul ţării, aproape 95.000 de copii (94.896 ) au rămas acasă, în grija unui singur părinte sau a rudelor,  arată statistica ANPDCA pentru finalul anului 2017.

În anul școlar 2019-2020, peste 50 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate din județul Caraș-Severin vor beneficia de suport educațional, psihologic și social prin programul dezvoltat de Salvați Copiii, iar persoanele în grija cărora au rămas, de consiliere psiho-socială și îndrumare juridică.

De asemenea, alți peste 200 de copii cu părinții plecați peste hotare și persoanele în grija cărora rămân, îndeosebi din comunități rurale, vor beneficia de servicii de informare și consiliere, prin intermediul caravanelor locale.

De la inițierea programului dedicat copiilor rămași singuri acasă, peste 7.500 de copii și 5.200 de adulți au beneficiat de suportul echipei Salvați Copiii, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din asistenți sociali, psihologi și cadre didactice în 32 de centre din toata ţara, dintre care 2 în Caraş-Severin şi Timiş.