Vitrinele frigorifice din hala de lactate, motiv de discuţii între consilierii caransebeşeni

260

Achiziţionarea unor vitrine frigorifice pentru noua hală de lactate din Piaţa Agroalimentară din Caransebeş a stârnit discuţii contradictorii între consilierii locali. Liberalii susţin că lipsa toaletelor va constitui o piedică puternică în obţinerea autorizaţiilor de funcţionare.

Cu toate că le dă dreptate, primarul Felix Borcean susţine că achiziţionarea lor constituie o condiţie de minimă civilizaţie.

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeş

Nu cred că poţi să ai o hală de lactate fără astfel de vitrine. Sunt de acord că nu sunt chiar primele lucruri care trebuie achiziţionate, dar nu înţeleg virulenţa aceasta cu care se susţine că nu e momentul acum să le achiziţionăm. Elementul de bază al unei hale de lactate. Dacă nu ai aşa ceva, nu ai unde să-ţi vinzi marfa. Proiectul halei nu a fost unul conform. Argumenta domnul viceprimar că nu există toalete. Nu există toalete pentru că n-au fost proiectate. Aşa a fost făcut proiectul. Ne-am trezit după 8 ani că nu putem să achiziţionăm vitrine frigorifice pentru că nu avem un proiect bun.

Adică să vină Direcţia Sanitară Veterinară să-mi spună că este mai bine să vindeţi brânză şi lapte în condiţiile de afară decât să ai condiţii mult mai bine în interior, cu vitrine noi, individuale. Fiecare producător are vitrina lui, nu se interesectează produsele între ele, poţi să-i tragi la răspundere. Eu văd numai lucruri pozitive în toată această investiţie”, a declarat primarul Felix Borcean.

Deşi sunt deja achiziţionate, vitrinele sunt cel puţin deocamdată, inutile.

În anul 2014, administraţia locală din Caransebeş a investit 800.000 de lei pentru extinderea Halei de lactate din Piaţa Centrală a municipiului.