Ideea pactului, ”beneficã, dar dupã validarea din partea cetãţenilor”

Preşedintele României, Klaus Iohannis a reacţionat la propunerea fãcutã de premierul Viorica Dãncilã privind semnarea unui pact prin care partidele sã se angajeze cã nu vor scãdea salariile şi pensiile în anii urmãtori.

Prezent la şcoala de Varã a Tineretului Liberal, din staþiunea Venus, şeful statului a precizat cã ideea unui pact transpartinic poate fi beneficã, dar trebuie sã vinã dupã o validare din partea cetãţenilor.

“Ce se face acum cu acest pact – şi au încercat alţii sã vinã cu tot felul de documente tip pact – sunt acţiuni electorale. Ideea de pact este bunã dacã vine dupã o validare. Şi eu am venit în faţa naţiunii de douã ori: prima datã imediat dupã ce am fost ales de peste 6 milioane de români – vã amintiþi acel pact pentru Apãrare, am venit şi dupã referendumul din 26 mai cu un astfel de pact pentru parcursul european, validat fiind de 6,5 milioane de români care au votat Da pentru referendumul pe care l-am propus. Dupã ce câştigãm alegerile probabil vom veni în faţa românilor cu astfel de înţelegeri care sunt necesare pentru a merge spre o Românie normalã.

sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles