Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin derulează în şcoli campania 10 pentru siguranţă!

Ministerul Afacerilor Interne desfăşoară şi în Caraş-Severin, până în 20 septembrie Campania 10 pentru siguranţă, acţiune dedicată creşterii gradului de siguranţă a elevilor la început de an şcolar.

Agenţia Naţionala Antidrog, prin filiala din Caraş -Severin, împreuna cu reperezentanţi ai Instituţiei Prefectului derulează activităţi de prevenire şi informare cu privire la cauzele si efectele costumului de droguri. În cadrul sesiunilor de informare din şcoli vor fi abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenţei, utilizarea în siguranţă a internetului, evitarea situaţiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau a traficului de persoane.

Activitățile sunt organizate cu sprijinul Ministerului Educației Naționale prin inspectoratele școlare teritoriale. O primă activitate de prevenire și informare, la care au participat reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Inspectoratului de Poliție Județean și Instituției Prefectului, s-a desfășurat la Caransebeș, acolo unde a avut loc concursul “Gugulan MTB Race Caransebeș”. Deși aflată la prima ediție, manifestarea, care are ca obiective promovarea performanței și încurajarea unui stil de viață sănătos, a atras numeroși participanți de toate vârstele.

În acest context Agenția Națională Antidrog, prin CPECA Caraș -Severin, împreună cu reperezentanti ai Instituției Prefectului Județului Caraș – Severin au continuat derularea activităților de prevenire și informare cu privire la cauzele si efectele costumului de droguri, la Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșița și Colegiul National Mircea Eliade Reșița!

Astăzi, specialiștii CPECA Caraș – Severin au continuat activitățile de informare antidrog a elevilor din unitățile de învățământ din județul Caraș – Severin. Activitățile fac parte din campania „10 PENTRU SIGURANȚĂ ” și sunt derulate în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Caraș – Severin, IPJ Caraș -Severin, ISJ Caraș -Severin , ISU Caraș – Severin, IJJ Caraș -Severin, ANITP și au avut loc la Liceul Tehnologic ” C-tin Lucaci” Bocșa și Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița.

Despre acest subiect discutam mâine de la ora 14.15 minute în emisiunea Starea de Bine realizată de Daiana Roşca. Invitaţi sunt asistentul social al Agenţiei Naţionale Antidrog Adelina Rus si comisarul şef de poliţie Aurelian Vieru, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles