Vremea se va răci în întreaga ţară şi sunt anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în 16 judeţe. De marţi după-amiază până miercuri dimineaţă se vor semnala averse de ploaie, vânt şi grindină. Ulterior, vremea se va răci în întreaga ţară şi sunt anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, de la ora 13:00, până miercuri ora 10:00 este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii precizează că intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

Miercuri, de la 10.00 la 23.00, va fi valabilă o informare meteorologică ce anunţă însemnate cantităţi de apă intensificări ale vântului şi răcire a vremii în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, temporar, vântul va avea intensificări în sudul şi estul ţării cu viteză la rafală în general de 45 – 55 de km la oră.

În plus, vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.