Hotărâri de Guvern

Guvernul a discutat proiectul primei rectificări bugetare din acest an, dar îl va adopta săptămâna viitoare.

Executivul a adoptat o ordonanţă care prevede decontarea de la buget a procedurilor care nu se fac în spitalele publice, dar se realizează în cele private şi prin care se prelungeşte scutirea de la taxa clawback a produselor derivate din sânge şi plasmă. Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că se doreşte evitarea crizei medicamentelor de acest tip:

Sorina Pintea: Am hotărât prelungirea duratei de scutire a plăţii taxei de clawback pentru produsele derivate din sânge şi plasmă, astfel încât să nu mai avem discontinuităţi în aprovizionarea cu imunoglobuline. Stiţi foarte bine ce s-a întâmplat şi anul trecut – a fost necesar să declanşăm şi mecanismul de protecţie civilă, deci am prelungit durata de scutire a clawback-ului de la doi la trei ani, începând din ianuarie 2018.

Tot ieri a fost rectificat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi alocaţi bani în plus pentru Programul Rabla Clasic, la persoanele fizice, şi pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice. Circa cinci milioane de lei au fost prevăzuţi pentru exproprierile de pe coridorul autostrăzii Piteşti-Sibiu.

În contextul cazului de la Caracal, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi emisă o ordonanţă de urgenţă care va înăspri pedepsele aplicate criminalilor, violatorilor şi pedofililor, care ar urma, în acest fel, să primească inclusiv închisoarea pe viaţă

Cele mai citite

Related Articles