[VIDEO-AUDIO] Prietenie și sport între elevi din Reșița și Pancevo pentru un mediu mai curat

O serie de acțiuni sportive au avut loc în Reșița în proiectul transfrontalier ”Eficiență energetică„. Peste 80 de elevi din Pancevo și Reșița s-au bucurat de mișcare cu gândul la un mediu mai curat.

Coordonatorul proiectului, Miriam Vîlceanu detaliază:

30 de elevi din orașul Pancevo s-au aflat la Reșița alături de cadre didactice din Serbia pentru a lua parte la concursurile sportive organizate la Reșița cu prilejul desfășurării unei noi etape din proiectul ”Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”.

S-au întrecut în competiții de înot, alergare și biciclete, dar au vizitat și orașul de pe Bârzava. Să le ascultăm pe Daria Georgevici și Lana Molnar din Pancevo.

Și reprezentantul Primăriei Reșița, prof. Liliana Dacica a vorbit despre competițiile organizate azi la Reșița:

Oaspeții din Serbia, pentru prima dată în România apreciază inițiativa derulării acestui gen de proiecte spre binele tuturor, spre un mediu mai curat. Georgel Juja:

În cadrul proiectului ”Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, Complexul Municipal de Sport şi Sănătate Ioan Schuster din Reşiţa este dotat cu 90 de panouri solare.

În următoarele două săptămâni urmează să aibă loc recepția lucrărilor.

În urma acestei investiți, cel mai mare avantaj îl reprezintă reducerea cheltuielilor pentru încălzirea apei menajere și a celei din bazin, cu aproximativ 50%.

Sursa foto: Cristina Corocan

De același autor

Related Articles