Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeşului anunţă că în această perioadă se fac înscrieri pentru formarea grupului de tineri care vor reprezenta eparhia cărăşeană la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox, ce va avea loc la Craiova, în perioada 5-8 septembrie 2019.

Evenimentul, cu caracter internaţional, îşi propune să adune la Craiova peste 2.500 de tineri cu vârste cuprinse între 16-35 ani, care vor participa la un amplu program de formare spirituală, culturală şi în plan educativ.

Tema întâlnirii din acest an este: „Cu toţii suntem un Potir: Credinţă, Nădejde, Dragoste”. Mai multe informaţii referitoare la programul întâlnirii pot fi aflate accesând pagina web: www.ito2019.ro.

În selecţia tinerilor participanţi se va ţine seamă de o serie de criterii, precum: participarea efectivă a tinerilor la viaţa liturgică şi socială a Bisericii, apartenenţa tinerilor la o organizaţie de tineret a Bisericii – ATOR Banatul de Munte sau centrele de tineret din cuprinsul eparhiei, precum şi elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi la olimpiadele şcolare.

Termenul până la care doritorii se pot înscrie este 30 Iulie 2019.