Liviu Dragnea – condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

609

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Completul de cinci judecători a menţinut decizia de la fond de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Magistraţii au admis în majoritate apelurile inculpaţilor, dar doar pe partea civilă.

Ceilalţi inculpaţi din dosar au pedepse cu suspendare. Singura pedeapsă cu executare este a liderului PSD. El a fost la fond condamnat pentru abuz în serviciu şi achitat pentru fals intelectual. El a contestat această decizie de trei ani şi şase luni de închisoare. Completul de cinci judecători din care fac parte Aida Popa, Lucia Rog,
Alexandra Ruş Luciana Mera şi Simona Encean au dat o decizie definitivă.

La acest moment inculpatul mai poate acţiona în justiţie, poate face o contestaţie în executare, o cale extraordinară de atac.

Liviu Dragnea a fost acuzat în acest dosar că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean i-ar fi determinat pe şefii Direcţiei de Protecţia Copilului Teleorman să angajeze fictiv două femei care nu au lucrat nici măcar o zi la direcţie, deşi au încasat salariile ani de zile. Prejudiciul estimat de procurori a fost de peste 108 mii de lei.

Procurorul DNA ceruse la termenul precedent o pedeapsă mai mare, inclusiv pentru instigare la fals intelectual de asemenea să fie condamnat liderul PSD.