[AUDIO] Calificarea la locul de muncă e încurajată de angajatorii din Caraş-Severin

ucenicUcenicia sau calificarea la locul de muncă este o bună metodă prin care tinerii se pot califica într-o meserie, iar firmele din Caraş-Severin se folosesc de cei dornici să muncească angajându-i şi pregătindu-i chiar dacă nu sunt deja calificaţi pentru un anumit post. Am stat de vorbă cu preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, Petru Buzzi, pentru a afla care este poziţia angajatorilor din judeţ:

Tinerii care au învăţat teoretic ce înseamnă să fii electrician, strungar, mecanic sau tâmplar, nu au avut în toate cazurile şansa de face multă practică în atelierele şcolii sau în companii. Dar nu puţine sunt firmele care angajazează muncitori pe care îi formează în meseria de care este nevoie, desigur în funcţie de aptitudinile fiecărui om. Informaţiile primite de la Preşedintele Camerei de Comerţ din Caraş-Severin sunt susţinute de un om de afaceri din Bocşa, directorul unei micro-intreprinderi de prelucrari mecanice, Viorel Pantiuc:

Iată că a te califica la locul de muncă este încă o ţintă abordabilă pentru tânărul viitor om al muncii. Asta dacă doreşte să muncească, nu să stea acasă.

(Laura Piperiu)

De același autor

Related Articles