Două tiruri s-au ciocnit pe A 1. Traficul rutier este paralizat

2830

Traficul rutier a fost blocat în această dimineaţă pe A1 pe sensul de mers Lugoj – Timişoara din cauza unui accident rutier.

În eveniment a fost implicat un tir care staţiona pe banda de urgenţă şi un altul care circula pe banda întâi a autostrăzii şi care transporta piese metalice. Şoferul acestuia a suferit traume minore, a primit îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.

„Evenimentul a fost anunţat prin 112, la ora 10.23. Şoferul autotrenului care circula pe banda I a suferit traume minore, i s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş, aflat la faţa locului. Echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş, de la Detaşamentul de Pompieri Lugoj asigură măsuri PSI la faţa locului”, a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt la ISU Banat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A1 Deva – Nădlac, la kilometrul 460, în zona localităţii Balinţ, judeţul Timiş, pe sensul de mers Lugoj – Timişoara, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate 2 autocamioane. În urma impactului încărcăturile vehiculelor s-au împrăştiat pe carosabil, fără însă a exista substanţe inflamabile sau periculoase, dar blochează circulaţia rutieră pe prima bandă şi pe cea de urgenţă ale sensului către Timişoara, aceasta desfăşurându-se doar pe cea de-a doua, prin dirijarea poliţiei. Valorile de trafic sunt în creştere. Din primele verificări o singură persoană ar fi suferit leziuni uşoare. Se fac cercetări pentru a se stabili cauza şi împrejurările producerii accidentului rutier.

„Urmează să vină o macara să mute autotrenul pe banda de urgenţă. Pe banda 2 pot trece doar autoturismele, tirurile trec foarte greu pentru că riscă să atingă parapetul sau tirul avariat”, a mai spus Elena Megherea.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 14:00

Foto: ISU Timiş