[FOTO] Excelenţa Sa, ambasador Simona Miculescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara a acordat astăzi titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Excelenţei Sale, ambasador Simona Miculescu, reprezentant al secretarului general al ONU şi director al Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Belgrad.

“Este un moment solemn absolut unic în carieră”, a declarat emoţionată Simona Miculescu, care este prima femeie din istoria diplomaţiei române căreia i s-a conferit rangul diplomatic de ambasador şi totodată autoarea primului curs românesc de relaţii publice la SNSPA şi prima femeie purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe.

“Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum este poate o festivitate cu care o universitate prestigioasă ca şi Universitatea de Vest din eroicul şi minunatul oraş Timişoara este obişnuită. Dar, pentru cel sau cea care îl primeşte, este un moment solemn absolut unic în carieră! Aşa îl voi simţi şi eu azi când, cu copleşitoare emoţie şi profundă recunoştinţă, voi avea parte, pentru prima dată în viaţă, de această onoare extraordinară.

Voi accepta acest titlu onorific ca un omagiu unic nu doar pentru mine ci şi pentru întreaga diplomaţie românească pe care Universitatea de Vest o celebrează astfel atât de frumos, şi mai ales pentru doamnele şi domnişoarele care îşi fac datoria în această profesie cu mare eleganţă, remarcabil profesionalism şi neostoit devotament”!

De același autor

Related Articles