[FOTO] Festivalul cârnaţilor şi-a desemnat câştigătorii: Cei mai buni măcelari din Banat sunt la Buziaş!

Degustarea celor mai buni cârnaţi bănăţeni, manifestare cunoscută în spaţiul german sub denumirea de „Worschtkoschtprob”, a avut loc joi, 14 februarie la Buziaş.

Pentru a fi mai aproape de cititori, organizatorii, redacţia unui săptămânal german din Timişoara a decis să organizeze manifestarea cu o tradiţie de aproape 5 decenii din nou într-un oraş timişean după succesele din anii anteriori înregistrate la: Lugoj, Deta, Cenad, Sântana, Maria Radna, Şag în Timiş şi Bocşa în Caraş-Severin.

Astfel, în restaurantul hotelului „Parc” din Buziaş, de la ora 12.00, au fost degustate produsele din carne, preparate după reţete tradiţionale ale concurenţilor, producători privaţi, înscrişi în concurs, a precizat pentru Radio Reşiţa jurnalistul Ştefana Ciortea Neamţiu din partea publicaţiei germane timişorene, organizatorul principal al evenimentului:

Premiul special al juriului a mers către Andrei Herţeg din Timişoara pentru cârnaţii săi picanţi, locul al III-lea a fost obţinut de Peter Szabo din Zimand, judeţul Arad pentru cârnaţi din carne de mistreţ şi mangaliţă, premiul al doilea a ajuns la Erdosz Petru pentru cârnaţi din viţel şi porc, iar premiul I a fost înmânat unei echipe formată din 5 angajaţi ai Primăriei Buziaş pentru cârnaţi din carne de porc şi mistreţ.

Jurnalistul Ştefana Ciortea Neamţiu a transmis că a fost un eveniment reuşit, cu mulţi participanţi, iar toţi cei prezenţi s-au simţit bine şi au plecat mulţumiţi acasă.

Pe lângă degustarea şi premierea celor mai buni cârnaţi, organizatorii au pregătit şi o demonstraţie de sacrificare a porcului după tradiţia şvabilor bănăţeni.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice ale formaţiilor culturale din Banatul de pustă. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: Adrian Ardelean