Legumicultorii cărăşeni interesaţi de Programul Tomate 2019. Au început înscrierile!

267

Programul de sprijin pentru tomatele româneşti continuă şi în 2019. Potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Agriculturii, bugetul de anul acesta se ridică la 50 de milioane de euro, iar valoarea sprjinului pentru fiecare beneficiar fiind de 3.000 euro.

De la începutul anului în Caraş-Severin, în program, s-au înscris 31 de legumicultori noi, iar Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin şi-a propus să dubleze numărul acestora faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit lui Liviu Munteanu – purtător de cuvânt al instituţiei, în această perioadă, specialiştii în agricultură se deplasează prin judeţ şi prezintă cu exactitate informaţiile privind acest program, care s-a derulat cu succes în Caraş-Severin în 2018.

Amintim că, valorificarea producţiei de tomate se face în perioadele ianuarie – mai şi noiembrie – decembrie, iar anul trecut în Caraş-Severin de câte 3.000 de euro au beneficiat 16 legumicultori.

Liviu Munteanu a mai spus că, în atenţia Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin mai sunt şi programele care vizează amenajarea de abatoare mobile şi mierea în şcoli. (Hardy Cvoica)