Evenimentul „Ziua Mondială a Zăpezii – Aduceți copiii la zăpadă” se află la cea de a V-a ediție. Manifestarea sportivă se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani și are drept scop promovarea activităților în natură pe timpul iernii.

Iubitorii de sport pe zăpadă sunt așteptați, duminică 20 ianuarie,în intervalul orar 11:00 -15:00.

Vor fi organizate diverse jocuri pe zăpadă, însoțite de muzică și concursuri distractive. La finalul manifestării va avea loc o ceremonie în cadrul căreia fiecare participant va primi câte o diplomă și o medalie însoțite de multe alte surprize.

Manifestarea sportivă „Ziua Mondială a Zăpezii – Aduceți copiii la zăpadă” este acreditată și coordonată de Federația Internațională de Schi prin Școala de schi Buran, afiliată federației și organizatoarea acestui eveniment.

Anul acesta vor avea loc, simultan, 469 de manifestări în 45 de țări. În România vor mai fi organizate asemenea evenimente la Bușteni, Azuga, Predeal, Bran, Cavnic, Ski Resort Transalpina și Vatra Dornei.

Ca în fiecare an, Școala de schi Buran a pregătit mai multe activități educative și distractive ce vor avea loc pe pârtia de la Văliug. Pentru cei care nu s-au deprins cu tainele schiatului, Ziua Mondială a Zăpezii este un prilej de a lua parte la cursurile gratuite de schi oferite de către organizatori.

La ediția din anul 2016, evenimentul organizat pe pârtia de la Casa Baraj a ocupat locul 4 dintre cele peste 50 de țări și 800 de stațiuni participante la nivel mondial.

Acest frumos palmares a apărut în urma mai multor criterii: numărul mare de participanți, atmosferă, creativitate și diversitate. Datorită rezultatelor excepționale obținute, comisia Federației Internaționale de Schi a folosit mai multe imagini de la evenimentul organizat de Școala de schi Buran în promovarea evenimentului din 2017, la nivel mondial.

Răzvan Todor