Nu scăpăm de frig și de precipitații

80
meteo
meteo

Vremea se va menţine rece şi în acest sfârşit de săptămână, iar la noapte temperaturile vor fi negative în toată ţara. Vor continua şi ninsorile, în special în nordul, vestul şi centrul ţării.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea din păcate va fi în continuare rece, chiar geroasă dimineaţa mai ales în nord, în nord-est şi în depresiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 7 şi 2 grade Celsius, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică temperaturile vor coborî în general la valori cuprinse între minus 13 şi minus 3 grade. În regiunile din vest, din nord, precum şi din centru înnorările vor fi destul de accentuate şi temporar va ninge, iar spre sfârşitul intervalului, în vestul extrem al ţării, prin Crişana, Banat, nu este exclus ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ploaie, ceea ce poate determina izolat depunerea de polei. Duminică, tot o vreme rece şi mai multe ninsori în vest, nord-vest, posibil chiar mai importante.
Ninsorile au provocat ieri probleme în toată ţara. Traficul a fost îngreunat în est. 6 judeţe din Moldova s-au aflat sub avertizare de cod galben de viscol. Au fost probleme de circulaţie şi în Giurgiu şi Vrancea. În Hunedoara mai mulţi copaci au fost rupţi de greutatea zăpezii, iar la Aiud, o conductă de gaze a fost lovită de un utilaj de deszăpezire, fapt care a provocat o avarie la reţeaua de alimentare. Ministerul de Externe a emis două avertizări vizând Republica Moldova şi Serbia, legate de vremea nefavorabilă în acest weekend.