Pompierii lugojeni verifică hidranţii şi zonele de acces în municipiu

Pompierii lugojeni au început o acţiune de verificare a zonelor de acces din oraş, unde pătrunderea cu autospeciale de stingere a incendiilor şi alte utilaje specifice este dificilă.

În ultimii ani, anumite zone din oraş, dar şi spaţiile pe care s-au improvizat ”parcări” pentru automobile destinate vânzării, prezintă risc în caz de intervenţie. În special aleile înguste din cartierele de blocuri, unde au fost montate bănci şi unde sunt containere de gunoi, sunt improprii intervenţiei în caz de incendiu.

La ora actuală, pompierii lugojeni au în derulare un proiect de verificare a tuturor zonelor de acces în cartierele de blocuri. Din data de 12 noiembrie a început identificarea spaţiilor înguste, a căilor de acces şi hidranţilor din zonele cu probleme, în paralel cu o campanie de conştientizare a riscurilor la care se expun cetăţenii prin obturarea acestora, a declarat căpitanul Silviu Picu, comandantul Detaşamentul de Pompieri Lugoj. Aceasta este o subunitate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş având ca raion de intervenţie o suprafaţă de 1545 km pătraţi şi aproximativ 77.000 de locuitori, din 18 unităţi administrativ teritoriale. Detaşamentul Lugoj este structurat pe trei ture de serviciu, cu un efectiv de 97 subofiţeri, un maistru militar şi doi ofiţeri.

Ion Moldovan