[FOTO-VIDEO] Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” a ajuns la Reșița de Moș Niculae!

O atmosferă  foarte călduroasă,  ce deschide Sărbătorile de Iarnă, a luat naștere  la Casa de Cultură din Reșița  în seara de Sfântul Nicolae, când legendara trupă Phoenix a cântat în capitala Banatului de Munte.

 

Liderul formației, Nicu Covaci  și-a sărbătorit ziua onomastică alături de sutele de fani de toate vârstele, care l-au primit cu foarte multă dragoste.

La mulți ani, Nicu Covaci!

Reșițenii care au luat parte la acest spectacol au declarat că au primit cu mare bucurie venirea lui Nicu Covaci și a trupei sale în oraș, fiindcă acest spectacol este un dar frumos de la Moș Niculae.

UPDATE

De ziua sa onomastică, Nicu Covaci și formația sa Phoenix  cântă în capitala Banatului de Munte, Reșița!

“Dorim să oferim publicului o plăcere, o bucurie, o senzație de euforie, ca o mișcare de prietenie, să demonstrăm că există și respect reciproc și asta leagă starea de prietenie, de apropriere pe care o degajă acest eveniment.Bucuria e a mea și vă mulțumesc, așa că dragi reșițeni mă bucur să mă simt din nou acasă în Banat și vă invit împreună cu formația Phoenix să sărbătorim, pe 6 decembrie, Sfântul Nicolae”!

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița în 6 decembrie, la ora 19:00. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. De asemenea, biletele sunt disponibile și pe iabilet.ro și în rețeaua IaBilet, pe eventim.ro și în rețeaua Eventim, precum și la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița.

Prețul biletelor este între 50, 70 și 90 roni!

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului XX. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului; traseul stilistic al formației a pornit de la muzică beat, evoluând spre rock psihedelic și de aici către hard rock, cu un număr de experimente de rock progresiv.

În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au adus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock (inspirat din folclorul românesc autentic).

Radio România Reșița este partener media al evenimentului!

Anca Bica Bălălău