Primarul Ioan Popa reprezintă Reșița la Summitul Investitorilor Străini 2018

207
Ioan Popa
Ioan Popa

Investitori, reprezentanți ai Guvernului, experți de top în economie, lideri ai marilor corporații, antreprenori, asociații de afaceri și camere de comerț vor analiza perspectivele României ca mediu atrăgător pentru investitorii străini în cadrul Summitului Investitorilor Străini 2018, cea mai amplă conferință de afaceri cu accent pe România.

                    

Primarul Reșiței, Ioan Popa, va fi și el prezent și va susține un discurs în cadrul unei sesiuni, care va avea ca invitați mai mulți primari de orașe.

Ioan Popa a declarat pentru Radio Reșița:  “Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a prezenta Reșița eventualilor investitori. După București și celelalte mari orașe din țară precum, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Sibiu, Reșița este un oraș în care economia nu a reînviat după revoluție. Diferențele de cost și forța de muncă din municipiul nostru, constituie un avantaj pentru pontențialii investitori, dar și faptul că locuitorii orașelor mici sunt reticienți în schimbarea domiciliului în vederea obținerii unui loc de muncă în alt oraș, din cauza chiriilor și a costurilor de transport. Clasa de impozitare reprezintă un alt avantaj al Reșiței, de 0,6% pe clădiri și terenuri, fiind cea mai mică din România. Școala Duală, ajunsă în cel de al doilea an de activitate, vine în întâmpinarea marilor angajatori, fiind o ocazie bună în a pregăti elevii pe domeniile specifice activității fiecărui investitor.”

În cadrul acestui eveniment, de la București, desfașurat în perioada 30 octombire – 01 noiembrie, vor fi prezentate mai multe materiale de promovare, în variantă electronică, despre oportunitățile pe care le oferă Reșița.

 

Răzvan Todor