Parcul Național Domogled-Valea Cernei va avea un traseu pentru cicloturism!

283

Parcul Național Domogled-Valea Cernei oferă posibilitatea practicării a diferite forme de turism, iar în atenția administrației parcului se află acum atragerea iubitorilor de drumeții montane cu bicicleta, prin amenajarea cel puțin a unui traseu destinat cicloturismului!

Suntem în faza de documentare, încercăm – pentru că este un lucru nou pentru parcul nostru! – amenajarea unui traseu de cicloturism și acum încercăm să culegem informațiile, să vedem exact ce fel de marcaje se folosesc, care din traseele noastre se pretează în a se transorma într-un traseu de cicloturism! Anul acesta sigur nu îl vom amenaja, dar să începem demersurile, să vedem , să analizăm și anul viitor să putem spune că avem cel puțin un traseu de cicloturism în Parcul Național Domogled-Valea Cernei!

Avem trei opțiuni pe care le gândim, două dintre ele trec puțin și pe DN67D apoi pe conturul lacului până la Cascada Fecioara Maria; altul care merge spre Cerna sat – Cheile Corcoaiei și celălalt este dinspre Bogâltin spre cătunul Prisăcina. Au fost turiști care au întrebat dacă se poate merge și cu bicicleta pe munte! Tocmai că dorim să extindem gama de forme de turism care se pot practica și atunci de la anul să putem oferi și acest lucru turiștilor!, ne-a declarat Mariana Păsărin – specialist în educație ecologică din cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU