Părinţii din Reşiţa îşi duc copiii bolnavi la şcoală!

Deşi numărul virozelor este în creştere, pentru parinţii din municipiul Reşiţa care muncesc, o tuse şi o raceală nu sunt suficiente pentru a nu-l mai trimite pe copil la şoală sau grădiniţa.

Sunt destui cei care aleg să-şi lase copilul în colectivitate chiar dacă are o infecţie a tractului respirator, favorizând, din păcate, răspândirea virozelor şi printre ceilalţi copii. Acest lucru este strict interziş copii răciţi trebuie să stea acasă, atrage atenţie medicul de familie Gheorghe Jenar.

În plus părinţii care au copii bolnavi cu vârsta sub 7 ani pot solicita de la medicul de familie un concediu medical pentru îngrijirea copilului la domiciliu.

Am fost la o grădiniţa din Reşiţa şi într-o clasă mai mult de jumătate dintre copii erau răciţi. Pentru siguranţa lor ei trebuie să fie izolaţi la domiciliu nu e normal ca părinţii să-i trimită în colectivitate doar pentru că nu au cu cine să-i lase acasă”, a precizat medicul de familie Gheorghe Jenar.

Cele mai comune simptome observate ]n cazul instal[rii unei raceli la copii sunt:
– febra mai mare de 38 C
– ochii înlăcrimaţi
– buzele bebeluşului sunt albastre sau vineţii
– respiraţie şuierătoare sau greoaie
– bebeluşul este agitat şi nervos
– lipsa poftei de mâncare
– mucozităţi prezente
– strănut şi tuse

Odată ce copilul a trecut peste mai multe episoade virale în primii 2 ani de viaţă, organismul lui este mai bine pregătit să lupte cu boala. Puteţi în continuare să preveniţi apariţia răcelii prin insistarea asupra regulilor de baza: spălarea pe mâini şi curatarea nasului. Totodata puteti preveni raceala prin stimularea sistemului imunitar al copilului: alimentatie sanatoasa, miscare, progam de somn regulat si vaccinare.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles