[FOTO] Nocturna Bibliotecilor la… Reşiţa

189

Potrivit tradiției, în ultimul weekend al lunii septembrie, la nivel național se desfășoară campania Nocturna Bibliotecilor, cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor, ediția din acest an reunind participanții sub sloganul BIBLIOTECILE UNESC.

Evenimentul este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și se desfășoară sincron și în Republica Moldova, în coordonarea Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

La Reșița, se va desfășura vineri, 28 septembrie 2018, în organizarea Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgoviciˮ Caraș-Severin, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, cea de-a V-a ediție a programului cultural Nocturna Bibliotecilor.

Secțiile bibliotecii din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, et.2 vor fi deschise pentru public până la ora 23.00, începând cu ora 17.30 fiind programate următoarele evenimente:

17.30 – ,,Cei trei purcelușiˮ – Spectacol muzical pentru copii susținut de Teatrul de Vest Reșița

19.00 – Lansare de carte : ,,Origami : Omul de hârtieˮ, de Leila Sandra Coroian

20.00 – Recital de muzică și poezie, susținut de trupa The Road Band și poeți reșițeni

21.00 – Proiecție de film : ,,SWIMˮ, în prezența regizorului Sabin Dorohoi

În intervalul orar 18.00 – 21.00, copiii vor putea participa la ateliere de face-painting, modelaj baloane și împletit brățări, oferite de tinerii de la Centrul de Voluntariat Reșița.

Programul Nocturna Bibliotecilor din acest an se desfășoară în colaborare cu Teatrul de Vest Reșița, Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ion Românuˮ Reșița, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, Centrul de Voluntariat Reșița, Clubul Interact Reșița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

(Anca Bica Bălălău)