Percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în fraude informatice

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, au efectuaţ joi, 14 percheziţii în cinci judeţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice, scrie Agerpres.

Potrivit Poliţiei Timiş, poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

‘Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizaţ efectuarea de operaţiuni financiare în mod frauduloş falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi accesul ilegal la un sistem informatic’, conform unui comunicat al Poliţiei Timiş transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna martie 2013, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional. Din cercetări a rezultat că membrii grupării ar fi montaţ la ATM-uri de pe raza municipiilor Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca, dispozitive contrafăcute pentru copierea, în mod frauduloş de date de carduri bancare. Ulterior, ar fi inscripţionat aceste date pe carduri neinscripţionate, folosindu-le pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate din alte ţări. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat băncilor un prejudiciu de aproximativ 65.000 de euro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicaţ în vederea continuării cercetărilor, şapte laptopuri, opt telefoane mobile, o tabletă, cinci HDD-uri externe, patru carduri de memorie, 12 stick-uri USB, un card bancar, înscrisuri, precum şi 267 de grame de fragmentate de substanţă vegetală de culoare olive.

Cele 14 percheziţii domiciliare au avut loc pe raza judeţelor Timiş (2), Bihor (8), Constanţa (2), Satu Mare (1) şi Dolj (1) şi au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor de la Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi al jandarmilor din Timiş şi Constanţa