[FOTO] ZILELE ORAȘULUI BĂILE HERCULANE s-au deschis în Parcul Central al stațiunii!

În Parcul Central din Centrul Istoric al stațiunii de pe Valea Cernei au început manifestările din cadrul ZILELOR ORAȘULUI BĂILE HERCULANE, cel mai așteptat eveniment al orașului, care închide sezonul estival din acest an pe Valea Cernei!

Strada dintre Hotelul Cerna și Podul de piatră – în fața Parcului Central – este închisă total traficului rutier, aici fiind amenajate standurile expoziționale cu produsele alimentare și nealimentare ale comercianților care au venit în acest an la sărbătoarea orașului de pe Valea Cernei. După o dimineață apatică, în care clienții s-au lăsat așteptat, odată cu orele prânzului a început să se facă simțită și animația, standurile fiind căutate atât din curiozitate, cât și pentru cumpărături!

Copiii nu au fost uitați, ei având parte de numeroase alternative de distracție, de la picturi pe față, tatuaje nepermanente sau tobogane cu aer, până la plimbarea cu mașinuțele pe aleile Parcului Central! Iar cei mici nu au ezitat să profite de ofertă, însoțiți fiind de părinți sau bunici, care se achitau de obligațiile financiare ale distracției! Indiferent de vârstă, cei care au venit până la această oră în Parcul Central se simt bine, alegând fiecare cum își petrece timpul!

O mai mare afluență a participanților este așteptată spre orele serii, când pe scena amenajată în fața Vilei Elisabeta vor începe spectacolele de muzică populară și muzică ușoară! Vremea este foarte frumoasă astăzi pe Valea Cernei, fiind o invitație pentru localnici și turiști de a veni la plimbare până în Parcul Central, unde vor avea ce să facă în cele trei zile ale sărbătorii!

Pe durata manifestărilor, traficul rutier spre Centrul Istoric este deviat de la km 0 spre DN 67 D – spre Baia de Aramă și pe Strada Zăvoi, pentru dirijarea traficului acționând echipajele Formației Rutiere din cadrul Poliției orașului Băile Herculane. De asemenea, circulația autovehicolelor va fi restricționată sâmbătă 8 septembrie pe Strada Izvor, în dreptul Troiței de pe malul Cernei, unde începând cu ora 9.00 va avea loc Slujba Sfintei Liturghii săvârșită de Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului, cu prilejul Hramului Mănăstirii NAȘTEREA MAICII DOMNULUI din Centrul istoric al Băilor Herculane.

Paul-Sever SMADU