[FOTO] De la Crăișorul Dunării la Crăișorul Mării Negre, Avram Iancu a pornit într-un nou pelerinaj pe ape!

156

În Anul Centenarului Marii Uniri primul român din lume care a înotat fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsare în Marea Neagră, fără costum de neopren, Avram Iancu, după cum i-am spus Crăişorul Dunării a pornit duminică dimineaţă într-o nouă aventură. De data aceasta, el şi-a propus să traverseze Marea Neagră până la Istanbul, urmând să parcurgă 630 de kilometri în aproximativ două luni.

Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea

O legătură istorică , de data aceasta în memoria lui Constantin Brâncoveanu, ucis la Istanbul împreună cu fiii săi, realizează bibliotecarul sportiv, cu nume predestinat, Iancu Avram, care a ales să lupte cu valurile Mării Negre, de la Sulina, până la Istanbul.
Demersul său a pornit din locul unde Dunărea se varsă în Marea cea mare și unde anul trecut anul s-a încheiat una din poveștile sale pe apele bătrânului fluviu Istru: traversarea înot a Dunării de la izvoare până la vărsare.

Avram Iancu a plecat duminică, 2 septembrie, de la Sulina, de la kilometrul zero al Dunării, şi va fi însoţit de o ambarcaţiune de asistenţă într-o nouă aventură dedicată voievodului martir român Constantin Brâncoveanu, ucis la Istanbul împreună cu fiii săi.

“Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești.
Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și supliciului la care a fost supus Brâncoveanu și cei 4 fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși!
Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea”,
a mărturisit Avram Iancu.

Avram Iancu ne-a adus fiecăruia în parte bucuria, emoţia şi apartenenţa la ADN-ul românesc, pentru a ne regăsi pe valurile vieţii şi ale Dunării fiecăruia dintre noi, dar stările, imaginile şi profunzimea culorilor îmbălsămate în apele bătrânului fluviu ne-au adus România Frumoasă Acasă în căuşul lacrimilor, purificată, demnă şi binecuvântată.


De astăzi Avram Iancu a pornit predându-ne încă o lecţie simplă, aceea de-a nu abandona, de-a nu uita și de a cinsti gloria eroilor neamului românesc.

Mult succes, Avram Iancu!

Anca Bica Bălălău

Sursa:Avram Iancu