„Săptămâna de aventură” are loc pe Muntele Mic

Din cele 5 serii pe care le deţine, „Săptămâna de aventură” se află la cea de-a treia. Pe Muntele Mic, 45 de copii, cu vârste de la 7 la 15 ani, alături de instructori cu experienţă, realizează profilul unei vacanţe de vis!

În funcţie de aspectul vremii, cei mici fac excursii mai lungi sau mai scurte, învaţă tehnici de supravieţuire, iau lecţii despre munte, echipament, orientare în teren şi căţărare. Copiii învaţă despre tiroliană şi pendul, căţărare şi slackline. Înotul, fotbalul, voleiul, badmintonul, şahul şi tenisul de masă reprezintă alte posibilităţi de petrecere a timpului. De asemenea, sunt realizate şi proiecţii video şi filme pentru copii.

Instructorul internaţional de alpinism, Coco Galescu, principalul organizator al „Săptămânii de aventură”, spune că e o mare bucurie ca măcar pentru o săptămână vacanţa celor mici să fie transformată într-o poveste frumoasă. Coco Galescu:

Sunt 45 de copii în această a treia serie sosiţi din ţară: Bucureşti, Timişoara, Reşiţa, Caransebeş şi din străinătate: Norvegia, Belgia, Germania, SUA. „Încercăm să le oferim o vacanţă frumoasă, plină de divertisment, dar şi o competiţie care să-i stimuleze, să îi facă pe copii să iubească natura, muntele, să îi facă să îşi descopere posibilităţile, limitele şi să se întreacă pe ei înşişi. Ne bucurăm să constatăm că în fiecare an oferta noastră de tabără este tot mai îndrăgită„, mai spune Coco Galescu, preşedintele Clubului Montan din Caransebeş.

(Ada Botezan)