Schimburi de studenţi şi noi proiecte de cercetare pe axa Timişoara – Coreea

153

Universitatea de Vest din Timişoara a pus bazele colaborării cu Universitatea Naţională Chonbuk din Republica Coreea în vederea schimburilor de studenţi şi implementarea de noi proiecte de cercetare pe axa Timişoara – Coreea.

La iniţiativa Ambasadei Republicii Coreea în România, Universitatea de Vest din Timişoara a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Universitatea Naţională Chonbuk, Rep. Coreea.

Astfel, cele două universităţi vor depune eforturi pentru a dezvolta cooperarea în schimburile de studenţi, profesori şi cercetători. De asemenea, se doreşte derularea în comun de proiecte de cercetare şi acţiuni academice. Memorandumul are o valabilitate de cinci ani.

Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Academiei Române, Filiala Timişoara, Memorandumuuri de Înţelegere cu universitatea coreeană fiind semnate şi de către Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai universităţilor implicate, precum şi Excelenţa Sa Domnul KIM Eun-joong, Ambasador al Republicii Coreea în România.

(Ada Botezan)