[ VIDEO-FOTO] ”Cupa Speranța”, tradiție și bucurie pentru tinerii din Centrele de Plasament din Caraș-Severin!

323

La Reșița s-a desfășurat joi, 24 mai, ”Cupa Speranța”, ediția a 12-a, turneu de minifotbal la care au participat echipe ale centrelor de plasament din județul Caraș Severin, 6 formații din Reșița, Caransebeș și Zăgujeni.

La început a avut loc un meci demonstrativ între reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială din județ și cei ai Inspectoratului județean Poliție. Apoi s-a trecut la disputarea celor 15 partide din turneu.

Cupa  ”Speranța” a fost câștigată de echipa Fundației Humanitas Pro Deo, urmată pe podium de Centrul de Plasament ”Raisa” Reșița, iar pe III,  Centrul ”Speranța” Reșița. Pe locul IV a fost Centrul ”Casa noastră” Zăgujeni, pe locul V Centrul ”Bunavestire” Caransebeș, iar pe VI s-a aflat echipa Centrului ”Maria” din Reșița.

Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Alexandru Broască de la Centrul ”Speranța” Reșița, iar cel mai tânăr jucător al turneului a fost Samir Sau de la Centrul ”Speranța” Reșița, în vârstă de 8 ani.
Premierea a fost oficiată de directorul DGASPC, Elena Amzoi.

Detalii despre programul zilei ne-a oferit Iuliana Stancu, șeful Centrului Speranța din Reșița:

”O competiție sportivă tradițională, în care se promovează un sport sănătos într-o minte sănătoasă, sub egida ”Minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Mulțumim pentru participare tuturor oamenilor care au dorit să ne fie alături.”

Dinu Nicorici, comisar șef IPJ Caraș-Severin a vorbit, de asemenea, despre participarea la acest eveniment dedicate copiilor din centrele de plasament:

”Suntem onorați astăzi să fim invitații Centrului ”Speranța” la acest turneu de minifotbal. Este o tradiție ca o echipă a Poliției să deschidă turneul cu un meci demonstratic. Fotbalul înseamnă sportivitate, fotbal înseamnă fără violență. Acesta este sloganul zilei de astăzi în săptămâna prevenirii criminalității pe care o desfășoară Poliția Română. Vrem să dăm un exemplu copiilor care participă la acest turneu, despre ce înseamnă o viață fără violență, o viață în care sloganul sportului : o minte sănătoasă într-un corp sănătos să le aducă mai multe bucurii.”

Adelina Rus, asistent social principal în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin vorbește despre implicarea în acest proiect:

”Astăzi suntem alături de colegii de la Centrul ”Speranța” alături de la Poliție, Pompieri, Jandarmi pentru a sărbători Cupa Speranța, care este la a 12-a ediție în Reșița, iar noi suntem la a doua ediție ca și parteneri. Am venit cu gânduri de promovare a serviciilor oferite de Centrul Antidrog, dar și alte idei de a petrece timpul liber.”

Manuela Jula, una dintre protagonistele acestui turneu ”Cupa Speranța” și-a exprimat mulțumirea față de organizatori:

”Mulțumim organizatorilor pentru această competiție. Și noi vom evolua în acest turneu reprezentând Centrul ”Speranța” și sperăm să ieșim pe un loc cât mai sus.”

Manuela Jula este una dintre fotbalistele de succes ale Reșiței, fiind componentă a echipei Banat Girls Reșița, formație care a promovat în Liga a II-a de fotbal feminin.

Cristina Corocan