Turmele de mistreţi distrug culturile în satele din Timiş

Agricultorii din comuna Darova au ajuns în culmea disperării, pentru că mistreţii le fac praf toate culturile, indiferent că ele sunt de porumb, grâu sau plante legumicole.

Numai în ultima săptămână au distrus sute de hectare de teren cultivat pe raza satelor Hodoş, Sacoşu Mare şi Darova. “Nu e agricultor din comuna Darova să nu fie afectat de distrugerile provocate de mistreţi. Sunt aproape 500 de exemplare, pentru că s-au înmulţit foarte mult după ce s-au corcit cu porcii de casă lăsaţi liber pe dealuri. Nu mai ştim ce să ne facem şi simţim că lucrăm degeaba. Eu, zilele trecute a trebuit să mai pun odată pământul, pentru că pur şi simplu, prima cultură mi-a fost arată de porci”, a declarat Viorel Cherciu, viceprimarul comunei Darova, care are cultivate mai multe hectare de teren cu porumb şi grâu. Unui alt agricultor i-au fost afectate peste 25 de hectare de grâu, însă mistreţii nu refuză nici culturile de dovlecei sau castraveţi.

Conducerea administraţiei locale a înştiinţat atât Clubul de Vânătoare şi Pescuit Sportiv din Lugoj, filiala a Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Timiş, cât şi pe reprezentanţii unui fond privat existent pe raza comunei. Pentru a stopa invazia mistreţilor, reprezentanţii Clubului de Vânătoare Lugoj încearcă să efectueze tot felul de acţiuni, menite să îndepărteze porcii sălbatici, între care se numără hrănirea sălbăticiunilor dar şi eliberarea autorizaţiilor de vânătoare.

(Ion Moldovan)