Timp de 10 zile, în Băile Herculane se desfășoară Tabăra internațională de Yoga!

1232

În stațiunea Băile Herculane se desfășoară în această perioadă  Simpozionul internațional de yoga, organizat de Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), la care sunt așteptați peste 2000 de adepţi din țară, dar și din diferite colțuri ale lumii!

Simpozionul va cuprinde, timp de zece zile, o varietate de activități spirituale, precum meditații în spirală yang, seminarii speciale pentru bărbați și pentru femei, prelegeri pe diverse teme, piese de teatru, dar și practici yoga în aer liber și alte activități.  Marea majoritate a participanților sunt cazați în unitățile turistice din zona Parcului Vicol, însă trotuarul până la Podul Roșu, pentru accesul pe Platoul Coronini, este acum în reparații! Doresc să cer scuze public acestora pentru inconvenientul care este acuma privind reabilitarea trotuarului între Hotelul Geta și Podul Roșu, dar sperăm să nu îi deranjeze chiar așa mult aceste lucrări edilitare!, a declarat Cristian Miclău – primarul Băilor Herculane.

Simpozionul internațional de yoga reprezintă nu doar deschiderea neoficială a sezonului turistic estival pe Valea Cernei, ci și un motiv de satisfacție pentru localnici! E bine că vin la noi, mai ales pentru agenții economici, pentru cazări, e bine! Normal că e foarte animată stațiunea în această perioadă… am fost toată iarna unii cu alții și acuma au venit și alte persoane și e altceva, e mult mai bine!, ne-a declarat unul dintre localnici. E benefică prezența yoghinilor la Herculane, pentru că toată lumea are de câștigat: micii întreprinzători, cazările, piața, magazinele, toți au de câștigat, că vine lumea în stațiune!, mărturisește un alt localnic.

Și cum această manifestare coincide cu minivacanța de 1 Mai, următoarea perioadă va fi una foarte aglomerată în Băile Herculane, mai ales dacă și vremea este de partea celor care au ales să petreacă acest sejur pe Valea Cernei!

Paul-Sever SMADU