Pasionaţii de astronomie şi nu numai pot admira, în această seară, ploaia de meteoriţi Lyride. Fenomenul va fi vizibil pe cerul întregii ţări, imediat după apusul Soarelui şi până spre dimineaţă, iar în zonele în care poluarea cu lumină este scăzută se vor putea observa până la 20 de meteoriţi pe oră, potrivit cercetătorilor de la NASA.

Ceva sunt mai puţin spectaculoase decât Perseidele, Lyridele pot fi observate în fiecare an, în a doua jumătate a lunii aprilie.

Iubitorii de astronomie din vestul ţării, sunt aşteptaţi în această seară la Iullius Mall din Timişoara. De la ora 19 şi 30 de minute, va putea fi admirată bolta cerească prin telescop. Evenimentul este organizat de Societatea Română pentru Astronomie Culturală şi Astroclubul Antares Timişoara şi va avea loc pe terasa de la food court.

Tot la Iullius Mall, până la ora 20.00, iubitorii de literatură sunt invitaţi la un eveniment inedit: Bookurie fără etichetă . Este un mic târg de carte, de unde pot fi cumpărate volume ambalate în coli de hârtie, fără să ştie despre ce titlu sau autor este vorba. Pentru fiecare carte se face o donaţie de cel puţin 10 lei, iar banii colectaţi vor fi direcţionaţi către o cauză nobilă.

Sursă foto: http://riscurinaturalesiantropice.blogspot.ro