Depăşiri de cote în Caraş-Severin

210

Precipitaţiile căzute în ultimele zile au dus la depăşiri de cote pe unele râuri din Caraş-Severin. În această dimineaţă a fost depăşită cota de inundaţie pe râul Nera la Sasca Montana cu 9 cm, iar la Naidăş a fost semnalată o depăşire a cotei de atenţie cu 12 cm. Şi debitul Dunării la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş este în creştere, cu o valoare de 9800 m3/s, peste media multianuală a lunii martie care este de 6700 m3/s. Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor, Sorin Vizitiu, spune că evoluţia este una favorabilă:

„Ieri am avut cote de apărare şi de atenţie atinse pe mai multe secţiuni, pe Miniş, Prigor şi Gârlişte. Acum este Nera cu depăşiri de cote de atenţie la Sasca cu 83 de cm, respectiv la Naidăş cu 20 de cm. Sperăm să nu avem probleme de creşteri de debite”.

Şi debitul Dunării la intrarea în ţară este ridicat, dar fluviu nu crează probleme în Caraş-Severin, a mai spus Sorin Vizitiu. Debitul are o valoare de 9800 m3/s, peste media multianuală a lunii martie care este de 6700 m3/s.

(Sebastian Dragomir)