Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte executiv al PSD. Participanţii la Congresul social-democraţilor i-au desemnaţ prin voţ şi pe secretarul general al partidului şi pe cei 16 vicepreşedinţi.

La două ore după încheierea votului, preşedintele Comisiei pentru numărarea voturilor, senatorul PSD Claudiu Manda, a anunţat rezultatele alegerilor.

Pentru funcţia de preşedintele executiv, Viorica Dăncilă a primit 2.880 de voturi pentru şi 939 împotrivă, în condiţiile în care Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursă.

Marian Neacşu a fost ales secretar general al partidului, iar Codrin Ştefănescu a pierdut lupta pentu această funcţie.

Delegaţii la Congresul PSD au ales prin vot şi cei 16 vicepreşedinţi ai partidului, câte 8 bărbaţi şi 8 femei pentru fiecare regiune a ţării.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat mulţumit de noua conducere a partidului validată de Congresul extraordinar, arătând că noua echipă are o reprezentare echilibrată pe regiuni, în care paritatea de gen este respectată.

A fost o zi grea, dar nu foarte lungă, aşa cum era pe vremuri. Cred că a fost un congres care şi-a atins principalele obiective. (…) Vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcţionarea serviciilor secrete în România, cele 100 de obiective care vor fi începute în anul Centenar, unele care vor fi finalizate în anul Centenar. Partea a doua, care a reprezentat partea de alegeri: este o echipă nouă. Sunt mulţumit pentru că am atins cele două obiective pe care le-am expus colegilor mei şi anume în conducerea partidului să fie o reprezentare echilibrată a întregii ţări – câte doi vicepreşedinţi în fiecare regiune – şi paritatea de gen, bărbaţi/femei, la care eu ţin foarte mult”, a declarat Dragnea la finalul reuniunii.

Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD. S-au înregistrat 939 de voturi, ”împotrivă”.

Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general cu 3.063 de voturi pentru, împotrivă înregistrându-se 668 de voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 de voturi ”pentru” şi 3.063 de voturi împotrivă.

În cadrul Congresului extraordinar au fost validaţi şi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare.

Noii vicepresedinti alesi la congres:

Gabriela Firea si Robert Negoita (regiunea Bucuresti-Ilfov)
Carmen Dan si Adrian Tutuianu (regiunea Muntenia)
Doina Fedorovici si Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)
Doina Pana si Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest)
Roxana Minzatu si Bogdan Trif (regiunea Centru)
Mirela Furtuna si Marian Oprisan (regiunea Sud-Est)
Lia Olguta Vasilescu si Paul Stanescu (regiunea Sud-Vest)
Natalia Intotero si Mihai Fifor (regiunea Vest).

(Agerpres, RRA)