Deşi are în aria de administrare unicul complex mulinologic în aer liber din Europa, comuna Eftimie Murgu atrage la bugetul local sume insignifiante din activitatea turistică! Chiar dacă s-au făcut paşi timizi pe această cale, valorificarea bugetară a acestui potenţial turistic este o perspectivă îndepărtată!

„Turismul poate fi o soluţie, dar – vedeţi dumneavoastră! – anul trecut abia s-au pus în funcţiune două agropensiuni turistice, sper ca anul acesta să îndrăznească mai mulţi localnici şi… da, turismul ar fi una dintre soluţii! Nu ştiu dacă pentru alimentarea bugetului local, ci pentru comunitate!”, ne-a declarat Mihai Vlădia – primarul comunei Eftimie Murgu.

Morile de pe Valea Rudăricăi atrag anual mii de turişti din întreaga lume, dar acest aspect nu este reliefat şi în veniturile bugetului local, ne spune edilul-şef al comunei almăjene : „Din turismul practicat pentru vizitarea morilor nu se atrag sume la veiturile Primăriei sau dacă există, aceste sume sunt nesemnificative, doar impozitele pe care le plătesc cele două agropensiuni! Ideea instituirii unei taxe pentru vizitarea morilor este, însă e una dintre ultimele variante şi măsuri pe care le-aş lua eu, ca primar! Până să instituim o taxă, mai avem alte lucruri de pus la punct, astfel încât turistul care ajunge acolo să beneficieze de anumite servicii şi apoi să plătească!”

Paul-Sever SMADU