Zeci de mii de ţigarete confiscate

131216_BVF Siret_tigari contrabanda canistraÎn perioada 12-13 decembrie 2013 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au reţinut în vederea confiscării 40.600 ţigarete de contrabandă şi două autoturisme care aveau locaşuri special amenajate pentru transportul acestora. Autoritatea vamală a sancţionat doi şoferi cu amenzi contravenţionale în cuantum de 11.000 iar în cazul celui de-al treilea au fost sesizate organele de urmărire penală.

În aceeaşi perioadă inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au dejucat trei tentative de introducere frauduloasă a ţigărilor de contrabandă pe teritoriul României.

În data de 12 decembrie 2013, inspectorii vamali au descoperit 9.600 ţigarete ascunse într-un locaş special amenajat în rezervorul unui autoturism şi 3 200 ţigarete, disimulate în canistre transportate într-un alt autovehicul

Ziua următoare, în data de 13 decembrie 2013, la controlul vamal amănunţit efectuat în baza analizei de risc, inspectorii vamali au descoperit 29.800 bucăţi de ţigarete ascunse într-un locaş special amenajat în tavanul unui microbuz.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării cantitatea de 40 600 ţigarete de contrabandă şi cele două autoturisme care aveau locaşuri special amenajate pentru transportul acestora. Doi şoferi au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 11 000 lei, iar în cazul celui de-al treilea au fost sesizate organele de urmărire penală.

Cele mai citite

Related Articles