arestatProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de doi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti (I.T.R.S.V.),  în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, favorizarea infractorului şi permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Cercetările de urmărire penală mai sunt efectuate şi faţă de administratorul unei societăţi comerciale pentru infracţiunile de dare de mită şi evaziune fiscală şi faţă de un ofiţer de poliţie dinn cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din actele de începere a urmăririi penale s-a constatat că în 3 decembrie, unul din inspectori din cadrul I.T.R.S.V. Bucureşti, l-a anunţat pe  administratorul  societăţii comerciale, cu privire la faptul că în ziua următoare urmează să se desfăşoare la firma acestuia un control inopinat.

La data de 4 decembrie 2013,  ambii inspectori din cadrul I.T.R.S.V. Bucureşti, au primit de la  administratorul firmei suma de 500 lei şi câte un curcan, pentru a nu îşi îndeplini activităţile de serviciu cu prilejul controlul efectuat la societatea acestuia. Ca urmare a înţelegerii frauduloase cu cei doi inspectori, administratorul a sustras  de la efectuarea controlului cantitatea de circa 110 metri cubi de material lemnos.

Tot în aceeaşi zi autoutilitara cu material lemnos, care se sustrăgea de la control, a fost interceptată în trafic, pe raza localităţii Călăraşi, de ofiţerul de poliţie implicat în dosar din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor al I.P.J. Călăraşi. Pentru a nu efectua verificări cu privire la legalitatea transportului, ofiţerul de poliţie a primit drept mită material lemnos.

La data de  5 decembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor doi inspectori şi a administratorului societăţii respective, iar cu o zi mai târziu Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor trei, urmărind cercetările penale în cauză.

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Toţi inculpaţii din acest dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie se precizează într-un comunicat transmis de DNA.