Institutul Cantacuzino ar putea produce, din nou, în 3 ani, vaccinuri, anunţă ministrul sănătăţii Florian Bodog. El spune că institutul dispune acum de laboratoare de referinţă şi are o zonă puternică de cercetare.

Deocamdată, însă – explică demnitarul – producţia de seruri pentru imunizare nu este autorizată.

Florian Bodog: „Am făcut o evaluare a situaţiei – cred că avem nevoie de o linie nouă de vaccin. Avem spaţiu, în care noi putem să facem o linie de producţie nouă. Fie că această linie se va face prin investiţia exclusivă a statului român, fie că vom alege zona de parteneriat public privat, important este faptul că primele vaccinuri produse acolo, în opinia specialiştilor şi luând în calcul faptul că trebuie să ne autorizăm GMP, e o procedură care durează şi construcţia, aducerea liniei şi formarea specialiştilor, toate aceste lucruri ne dau un orizont cam de trei ani, în care noi să producem vaccinuri.

Vă reamintim că Ministerul Sănătăţii desfăşoară, în prezent, o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei vaccinării. Radio România, la rândul său, a început a doua săptămână a unei astfel de campanii, după ce în urmă cu doi ani a avut una similară – ambele derulate în spiritul misiunii sale publice.