Trupa rock U2 a cerut instanţei americane încheierea procesului, prin care este acuzată de plagiat

270

Formaţia de muzică rock din Irlanda U2 a solicitat unui judecător din SUA încheierea procesului, prin care este acuzată de plagiat.

O plângere de suspiciune de plagiat a fost depusa în instanţa din SUA de compozitorul britanic Paul Rose, care pretinde că trupa irlandeză a plagiat părţi ale unei compoziţii de-ale sale de pe albumul de succes din 1991 “Achtung Baby”, titrează Reuters.

Potrivit Agenţiei Reuterş membrii trupei U2 susţin că nu există absolut nimic în comun între “The Fly”, piesa compusă de U2, şi compoziţia “Nae Slappin”, ce aparţine compozitorului britanic Paul Rose. Membrii trupei au mai subliniat faptul că nu le este clar motivul pentru care compozitorului Paul Rose i-a luat atât de mult timp pentru a depune o plângere în instanţă.

”Nimic nu s-a schimbat în piesa “The Fly”, de-a lungul unui sfert de secol, din momentul lansării şi până în prezent”, au menţionat muzicienii U2.

Potrivit Reuterş Paul Rose le-a cerut membrilor trupei irlandeze daune în valoare de 5 milioane de dolari.

În anul 2016, liderul trupei U2 Bono a devenit primul bărbat, care a fost inclus în clasamentul ”Femeia Anului”, potrivit versiunii revistei Glamour.

Motivul pentru care Bono, solistul de la U2, este primul bărbat care ajunge pe lista “Femeia Anului” a revistei Glamour, a fost implicarea sa în domeniul egalităţii între sexe.

sursa foto: rollingstone.com