Canicula loveşte din nou. Misiunile continuă!

Canicula afectează şi activitatea poliţiştilor de frontieră. În Mehedinţi s-au depăşit şi ieri şi astăzi 37 de grade celsius. Cu toate acestea, misiunile de patrulare continuă atât pe apă, cât şi pe uscat, spune comisarul şef Valeriu Pera, ofiţer de presă la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

„Sunt condiţii puţin mai dificile pentru toţi poliţiştii din Mehedinţi care execută atât misiuni pe fluviu cu ambarcaţiile din dotare, cât şi la malul Dunării. Colegii mei sunt pregătiţi, înainte de a pleca în misiune primesc apă şi ceai rece pentru a se hidrata”.

Condiţii speciale trebuie asigurate şi pentru câinii de serviciu. Aceştia suportă şi mai greu canicula, aşa că sunt scoşi la patrulare doar dacă este strict necesar, a mai spus comisarul şef Valeriu Pera.

Citeşte şi: Medicii veterinari avertizează: Canicula poate duce la moartea animalelor de companie

La Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, vedetă a fost dintotdeauna ciobănescul german, însă, în ultimii ani, în rândul câinilor de serviciu şi-au făcut loc şi alte rase, cum ar fi labradorul ori ciobănescul belgian malinois.

(Sebastian Dragomir)