Producţia de oţel care se realizează astăzi în România, poate rămâne la nivelul unui vis frumos în anii ce vor veni, a precizat directorul TMK Reşiţa Romulus Ioan în cadrul unei prelegeri susţinute recent la Universitatea „Eftimie Murgu” din urbe, privind viitorul judeţului Caraş-Severin.

Dacă China reuşeşte să obţină de la Uniunea Europeană avantajele unei economii de piaţă în ceea ce priveşte preţul şi interesele multinaţionale, arealele siderurgice din România vor dispărea.

Potrivit acestuia, producția combinatului din Valea Bârzavei înseamnă doar o mică parte din cea la nivel național, iar soluția pentru ca industria siderurgică românească să nu piară este în mâinile guvernanţilor. Romulus Ioan a mai spus că, în raport cu producția anuală naţională de peste 4 milioane de tone, Reşiţa produce în prezent aproximativ 0,3 milioane.

În prezent în România siderurgia este privată, iar politicile industriale se fac în exteriorul țării și în interesul marilor concerne, a concluzionat acesta. (Hardy Cvoica)