[FOTO] Zona ecoturistică de la Cascada Bigăr, reabilitată în procent de 100%

Cascada Bigăr şi popasul turistic de la Paralela 45 reabilitate integral de o vestită companie de produse răcoritoare din România.

Un cunoscut brand de răcoritoare investeşte în ecoturismul din Banat.

Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin atrage anual mii de turiști datorită căderii spectaculoase a apei și a peisajului natural mirific. De-acum, turiștii o vor putea admira în siguranță; lucrările propriu-zise au început în vara anului trecut şi au fost etapizat efectuate, a precizat pentru Radio Reşiţa managerul de proiect Teia Ciulacu:

“Acestea au trei direcţii sau obiective: primul a fost legat de amenajarea unui traseu pietonal între parcarea care este la aproximativ 300-400 de metri distanţă faţă de cascadă, astfel încât să existe o protecţie faţă de maşinile care trec pe DN57B şi pietonii care-şi lasă maşina în parcare şi se îndreaptă către cascadă. Al doilea obiectiv a fost legat de amenajarea din interiorul parcului, aici s-au amenajat traseele, potecile, trecerile peste apă, accesul la grotă, s-au montat panouri educaţionale şi de informare şi al treilea şi cel mai aşteptat obiectiv, care tocmai s-a finalizat la nivel de lucrări este platforma de acces până la baza cascadei sau vis-a-vis de cascadă de unde se poate admira pe de-a-ntregul şi de unde se pot face poze… Este vorba despre o platformă cu o lăţime de 1,50 metri pe o lungime de 30 de metri. Ea pleacă de la intrarea în Parcul Naţional şi are o coborâre lină urmată de una mai abruptă, cu trepte.”

Investitorii spun că, lucrările s-au desfășurat cu o intervenție minimă asupra arealului natural şi cu utilizarea preponderentă a materialelor de construcţii din zona Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, beneficiarul direct al investiţiei. De acum cea mai frumoasă cădere de apă din lume este accesibilă tuturor iubitorilor de natură:

“Acuma poate să acceseze baza cascadei şi o persoană în vârstă şi părinţi cu copii mici, ceea ce era imposibil până înainte. Totul se face acum civilizat şi care permite un acces uşor indiferent de condiţia fizică.”

Valoarea totală a investiţiei de la Cascada Bigăr se situează la peste 140.000 de euro, a mai spus managerul de proiect, Teia Ciulacu.

Recepţia finală a obiectivului va avea loc joi, 25 mai la ora 11.00 în Valea Minişului din Caraş-Severin, la popasul turistic de la Paralela 45 în prezenţa investitorilor, beneficiarilor şi autorităţilor implicate în proiect. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

2 COMENTARII

  1. Credeam ca din banii încasați la intrarea obiectivului, se fac aceste lucrări de modernizare. La câți turist vin, era posibil dacă toți turiștii ar prîmi bilete sI dacă cineva ar sta în permanență! Noi, am primit bilete, după ce am solicitat. ….:(

    • banii reprezintă taxa de vizitare a parcului naţional Cheile Nerei-Beuşniţa în care se află cascada şi nicidecum costurile lucrărilor de investiţii. În plus, investiţiile au fost realizate în afara arealului zonei protejate pe teritoriul unităţii administrative al comunei Bozovici.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles