România urcă astăzi pe scenă, în semifinala Eurovision-2017

Cea de-a 62-a ediţie a concursului Eurovision a început în data de 9 mai, la Kiev, cu prima semifinală, în cadrul căreia au participat reprezentanţii a 18 ţări, însă doar 10 dintre aceştia au mers mai departe, în finală.

România intră astăzi, în prima parte din cea de-a doua semifinală. Astăzie pe scena Eurovision-2017 vor urca reprezentanţii din Serbia, Austria, Macedonia, Malta, România, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belaruş Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel.

În finala Eurovision-2017, programată pentru 13 mai, sunt deja calificate şase țări. Este vorba despre Ucraina, a cărei reprezentantă a câștigat competiția în anul 2016, și de țările finanțatoare ale concursului: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. În finală vor concura 26 de participanţi.

Joi, 11 mai, vom afla dacă „Yodel It!” va merge în Marea Finală a concursului. Ilinca şi Alex Florea vor lupta pentru voturile publicului în a doua semifinală Eurovision 2017, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaþional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev.

Emoţiile vor creşte la finalul show-ului, când prezentatorii vor anunţa cei zece câştigători ai serii, artiştii care vor merge în finala din 13 mai.

Ucraina găzduieşte cea de-a 62-a ediţie a concursului după ce ediţia de anul trecuţ desfăşurată la Stockholm, a fost câştigată de ucraineanca Jamala, care a intepretat melodia ”1944”.

foto: Eurovisionworld