Viteza te ustură la buzunar! Sute de şoferi au fost amendaţi pe şoselele din vestul ţării

92

Amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei au fost aplicate, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii din Caraş-Severin. Majoritatea au fost pentru nerespectarea legislației rutiere.

Sărbătoarea de Florii nu a fost tocmai liniştită, deşi nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naţionale pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure. Cei care au comis abateri au intrat în colimatorul poliţiştilor de la rutieră. Cei mai mulţi au fost amendaţi pentru viteză excesivă, spune Cecilia Dăneţ de la IPJ Caraş-Severin.

„Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 163 au fost pentru viteză excesivă, iar 154 pentru alte abateri la regulile de circulație. De asemenea, polițiștii au reținut 23 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, unul pentru viteză, 19 pentru depășiri neregulamentare și două pentru alte abateri, fiind retrase și două certificate de înmatriculare”.

Şi poliţiştii rutieri din Timiş au dat amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, două au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 237 pentru viteză excesivă, iar 194 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice. Au fost reţinute 31 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri din Mehedinţi au fost şi ei la datorie. În perioada 07 – 09 aprilie au aplicat 363 de sancțiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au reţinut 20 de permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Și în Săptămâna Mare, polițiștii continuă să acționeze pentru prevenirea accidentelor şi a faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile Pascale să fie mai sigure.

(Sebastian Dragomir)