Veşti proaste: Cei care au plătit TAXA AUTO nu îşi mai pot recupera banii!

Proprietarii de autoturisme nu mai sunt nevoiți să achite timbrul de mediu de la 1 Februarie, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, a declarat pentru Radio Reşiţa Zlatia Cocar – purtătorul de cuvânt al Administraţiei Financiare Caraş-Severin.

Conform acesteia Ordonanța de urgență a Guvernului din 2013, care cuprindea restituirea la cerere a taxei de poluare a fost abrogată de legea nr. 1 pe 2017, ceea ce înseamnă că măsurile acesteia nu mai sunt valabile.

Potrivit Zlatiei Cocar, cetăţenii care solicită acum restituirea sumelor pot depune cererile, dar momentan nu există baza legală de acordare a sumelor cuvenite acestora.

Deși fostul Guvern ar fi preferat ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o altă taxă, Parlamentul a ales să nu facă acest lucru, cel puțin momentan. De asemenea, important de precizat este că aleșii poporului n-au stabilit nici că persoanele care deja au achitat timbrul de mediu își vor primi banii înapoi. Asta înseamnă că restituirea timbrului de mediu este posibilă doar în instanță. (Hardy Cvoica)

Sursa foto. rtv.net

Cele mai citite

Related Articles