Sute de români din vestul țării, și nu numai, au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în Munții Banatului, unde se pot bucura de zăpadă din belșug şi multe surprize pe pârtii.

În stațiunile montane Brebu Nou, Crivaia, Semenic, Muntele Mic, Gărâna și Văliug, din județul Caraș-Severin, de Revelion cu greu se mai găsește un loc. Administratorii pensiunilor au pregătit programe speciale pentru cumpăna dintre ani, dar şi natura oferă turiștilor momente de neuitat în vârf de munte, a precizat pentru Radio Reşiţa omul de afaceri Sorin Minda, cabanier pe Semenic:

„… e un timp minunat, soare, nu bate vântul, merge pârtia de schi, toate drumurile sunt deschise, plin de lume care se dă cu sania, face oameni de zăpadă, schiază, mănâncă bine. Într-un cuvânt, turiştii au ce să facă astăzi şi mâine şi după Anul Nou pe munte pentru că au toate condiţiile. Până marţi, 2 ianuarie va fi doar timp frumos şi cu vânt de mică intensitate. Duminică, în prima zi din an chiar vom avea un grad pe plus, dar zăpada e mare, are aproape un metru. Marţi noaptea va începe să ningă din nou, dar până atunci timpul e frumos, nu va mai fi ceaţă, nu va fi vânt, tuiştii pot veni de plăcere pe munte de Anul Nou.” 

Pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă se poate schia pe toate pârtiile din stațiunile montane cărăşene. Stratul de zăpadă măsoară pe alocuri chiar şi peste 70 de centimetri, este soare şi distracţie cât cuprinde. De toate acestea au parte turiştii care îşi vor petrece finalul de an pe Muntele Mic, a transmis reprezentantul Salvamont Caraş-Severin Horia Cocie.

În dimineaţa de vineri, 30 decembrie a fost redeschisă traficului şi circulaţia rutieră pe drumul judeţean 608 A de la Telescaun până pe platou, după ce cu o seară înainte a fost închisă din cauza viscolului puternic, iar drumul spre staţiunile montane de pe Semenic este deschis, dar se circulă în condiţii de iarnă, spun administratorii acestor tronsoane. (Hardy Cvoica)