Cel mai bătrân angajat din România are aproape un secol de viaţă. Este încadrat cu carte de muncă și păzește turmele în masivul Retezat. Doar în timpul iernii, când oile sunt la stână, bătrânul este în concediu.

Bătrânul spune că așteaptă cu nerăbdare luna februarie, când se va întoarce la cele 2.000 de oi pe care le păstorește.
Moș Ștefan, pe numele său întreg Ștefan Groş, are 99 de ani și este angajat al  unei societăți private din  Lupeni. Acesta a lucrat o viață înreagă la stână, dar nu a avut carte de muncă niciodată. Visul său a fost să fie și el înscris oficial în câmpul muncii. Așa se face că, în urmă cu 9 ani, când l-a întâlnit pe omul de afaceri Emil Părău, care i-a propus să vnă să-i păstorească turmele sale din Straja, Moș Ștefan a avut o singură dorință: să i se facă carte de muncă.

Ştefan Groş a lucrat de când se ştie ca oier, dar prima carte de muncă a avut-o la 90 de ani. Ştie reţeta unei vieţi sănătoase şi de aceea nu vrea să renunţe la muncă nici la cei 99 de ani pe care îi are.

„De mic copil, vara am fost numai la munte, și aerul ăla curat, apa aia rece ca lacrima din ochi, acum, la etatea asta, stau trei luni la munte, când viu acasă parcă îs în stare să o iau la fugă cu unul tânăr. Vara, trei luni de zile mănânc numai brânză și unt și mămăligă”, a povestit bărbatul.

Bătrânul este văduv de aproape patru decenii. Are însă o familie numeroasă, patru copii, 24 de nepoți și patru strănepoți.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis să-l recompenseze pe Ștefan Groş, ciobanul care păzește turmele din Straja. Cu un an mai bătrân decât Unirea, bărbatul, la cei 99 de ani ai săi, nu a renunțat nicio clipă la meseria sa fiind la venerabila sa vârstă un muncitor cu carte de muncă.
Consiliul județean Hunedoara a decis să-i acorde și un premiu de onoare celui mai în vârstă salariat cu carte de muncă din județul Hunedoara, potrivit ziarulExclusiv.ro. Ștefan Groş a fost recompensat nu doar cu o diplomă, ci a primit și un premiu în valoare de 1.000 de lei.
Sursa foto: pressalert.ro