Peste 400 de persoane din Caraş-Severin şi-au petrecut Crăciunul în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Medicii şi asistentele nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitaţi să intervină la tot felul de cazuri, multe dintre ele fiind legate de consumul în exces de mâncare şi alcool.

Chiar şi aşa faţă de alţi ani, reprezentanţii unităţii medicale susţin că oamenii au fost mai cumpătaţi cel puţin în privinţa băuturilor alcolice, doar 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au băut în exces.

Şi virozele de sezon au băgat oamenii în spital de Crăciun. Aproximativ 100 de persoane au ajuns în perioada 24-27 decembrie la secţia de Urgenţe a unităţii medicale din Reşiţa, în stare gravă.Aceştia s-au prezentat cu pneumonii, sindroame febrile puternice şi cu infecţii acute ale căilor respiratorii. După ce li s-a acordat primul ajutor o parte dintre cei care au ajuns la UPU au fost internaţi. Vă reamintim că numărul virozelor este în creştere în judeţul Caraş-Severin, iar cei mai afectaţi sunt bolnavii cronici şi copii cu vârsta până în 14 ani.

Daiana Roşca