[FOTO] Atenţie la hoţii din mijloacele de transport!

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii din Timişoara desfăşoară, în aceste zile, acţiuni pentru prevenirea furturilor comise în mijloacele de transport. Oamenii legii au purtat discuţii cu cetăţenii aflaţi în staţiile şi în mijloacele de transport în comun din zona Sinaia, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Traian, Piaţa Badea Cârţan s-au Piaţa 700. Au fost prezentate modurile de operare folosite de infractori şi subliniată importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor. La activităţi participă şi reprezentanţi ai Regiei Autonome de Transport Timişoara. Şi aceştia acţionează pentru descurajarea hoţilor, spune directorul RATT, Ioan Goia:

„RATT-ul a constituit un corp de agenţi de intervenţie şi pază care au atribuţii privind supravegherea mijloacelor de transport în comun. Aceşti agenţi au dreptul de a legitima şi chiar de a reţine persoanele surprinse că încalcă legea”.

Întâlnirile cu cetăţenii vor continua şi în perioada următoare şi vor fi distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poşete, poliţiştii recomandă:

Când aşteptaţi în staţiile mijloacelor de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!

Dacă vă simţiţi înconjurat(ă) de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul!

Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit(ă), hoţii profită de asta!

Ţineţi, pe cât posibil, bagajul (poşeta, borseta) în faţa dumneavoastră, o geantă purtată pe umăr este întotdeauna la discreţia hoţilor!

Ţineţi banii, actele sau alte obiecte de valoare, în buzunarul interior al hainei, buzunarul din spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea/coborârea în/din mijloacele de transport în comun, precum şi în aglomeraţii!

Feriţi-vă de privirile indiscrete ale celor din jurul dumneavoastră când scoateţi din portofel bani/bilete/abonamente!

Reclamaţi şi acordaţi sprijin poliţiei în cazurile de prindere în flagrant a hoţilor, pentru a curma activitatea infracţională a acestora!

(Sebastian Dragomir)