Încă un primar din Caraş-Severin a fost declarat incompatibil deoarece face şi pe agentul de asigurări

Primarul comunei Târnova, judeţul Caraş-Severin, Petru Fara, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit ANI, în perioada iunie 2012 – octombrie 2013, Petru Fara a deţinut simultan cu funcţia de primar şi agent de asigurări.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, întrucât, concomitent cu deţinerea funcţiei de primar, a desfăşurat activitate remunerată de agent de asigurări pentru Omniasig Vienna Insurance Group S.A., încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k), din Secţiunea a 4-a, din Legea nr. 161/2003.

După ce a primit înștiințarea că este cercetat de ANI, şi pentru ce, primarul Petru Fara s-a dus la firma de asigurări la care lucrase dar numai între 2010-2011, fără a-şi mai prelungi contractul, pentru că voia să candideze ca edil al comunei. Aşa a aflat că este într-adevăr în culpă:”M-am dus la firma din Reşiţa şi i-am întrebat: Am contract cu dumneavoastră? Da- mi s-a răspuns. Şi am încheiat şi asigurări? Răspunsul a fost afirmativ, si mi s-a comunicat că am şi bani în cont, un cont la care n-am mai umblat de 5 ani. Atunci am cerut actele şi când le-au adus, am constatat că totul este adevărat dar…nu era semnătura mea – a povestit acesta pentru Radio Reşiţa. El spune că este o practică printre inspectorii de asigurări să aibă în subordine un număr de  agenţi pentru a-şi păstra funcţia, astfel că prelungesc automat contractele încheiate, le semnează şi le trimit la Bucureşti.”Semnăturile nu seamănă deloc. Nici măcar nu s-au ostenit să se uite pe semnătura mea de pe contractul din 2010″ – a precizat primarul în cauză. El a mai spus că a dat în judecată firma de asigurări pentru fals în acte, şi că după ce va obţine o hotărâre definitivă, va prezenta dovezile la ANI.

Până una-alta, până la lămurirea situaţiei, Petru Fara figurează şi ca primar, şi ca agent de asigurări

Cele mai citite

Related Articles